Задържаха мъжа, подал фалшив сигнал за бомба в РУП – Стражица

Публикувано на пн, 9 сеп. 2013
328 четения

29-годишният Д. Д. е задържан за подаване на неверен сигнал за взривно устройство в полицейското управление в Стражица. Мъжът е от същия град, криминално проявен е и е осъждан многократно за кражби. Преди десет дена на тел. 112 позвънил анонимен мъж и съобщил, че има поставена адска машина в Районното управление на полицията. Тъй като в РУП-овете денонощно има служители, незабавно бил задействан план за евакуация. Всички униформени напуснали сградата, а районът бил отцепен. Полицаи започнали да претърсват постройката и терена в близост, но не открили съмнителни пакети.
Половин час след първото обаждане “бомбаджията” звъннал за втори път, като използвал същия телефонен номер. Този път дал уточнение къде точно е поставено взривното устройство, обяснил, че има часовников механизъм и посочил часа, когато трябвало да се задейства. Полицаите отново претърсили мястото, посочено от непознатия, и пак не открили бомба.
След като се убедили, че става дума за злонамерен фалшив сигнал, униформените служители започнали издирване на анонимния “терорист”. В петък той е бил установен и задържан. Д. Д. обяснил, че нарочно разигравал полицаите, защото го ядосали. Няколко дена преди сигнала, в дома му пристигнал униформен служител с призовка да се яви в управлението във връзка с поредно наказателно производство за кражба. Изнервен от това, Д. Д. решил да си отмъсти на полицаите с фалшивия сигнал. Материалите по разследването на злонамереното обаждане са предадени на прокуратурата и извършителят е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”. Ако бъде признат за виновен от съда, може да получи до две години затвор.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново