Задържаха мъж за хулиганство

Публикувано на ср, 30 Окт. 2019
178 четения

На великотърновеца П. П. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за хулиганство. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 26 октомври е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Мъжът влязъл през служебния вход в заведение за хранене и започнал да крещи, ругае и показва неприлични жестове. Той отказвал да напусне заведението и настоявал да му осигурят тоалетна. След пристигане на служител на охранителна фирма великотърновецът отново отказал да напусне търговския обект, като се наложило охранителя да го изведе принудително на тротоара пред заведението. Мъжът извадил нож от раницата си, буйствал и крещял „Остави ме, ще те пребия, ще те убия, ще те намеря”, „Какъв си ти да ми кажеш да си ходя, ще отида да си взема хамбургера”. След пристигане на място на полицаите той продължил да ругае, обижда и да се заканва на полицейските служители. Блъска ги с думите „Оставете ме да си ходя, никакви обяснения няма да ви давам. Като си имате работа, си я вършете! Аз отивам да ям!”. Заканвал се на полицейските служители и след като поставили белезници, както и след отвеждането му в сградата на полицията.

Това не е първата подобна постъпка на П.П. Той е осъден и има влязла в сила присъда за друго такова престъпление. От събраните до момента доказателства е преценено, че е налице опасност мъжът да се укрие или да извърши престъпление, поради което е уважено искането на прокуратура и на лицето е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – В. Търново.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново