Задържаха мъж и момиче, крали дамски чанти

Публикувано на пн, 24 февр. 2014
469 четения

Служители на ОД на МВР – Велико Търново, разкриха извършителите на два грабежа на дамски чанти, извършени в старата столица и Свищов.
22-годишният Я. Д. от Павликени бе арестуван за грабеж, извършен на 18 януари на бул. “България” във В. Търново. Потърпевшата – В. Б. работела в заведение и се прибирала към дома си. Внезапно към нея се затичал непознат, блъснал я, издърпал чантата й и побягнал. Младата жена се затичала след него. При гонитбата апашът паднал и се наранил, но успял да се отскубне. По данни на В. Б. в чантата имало документи, дебитни карти и два GSM-a, но нямало пари. След като подала сигнал, полицията открила чантата в контейнер за смет на ул. “Тодор Балина”, но апашът прибрал цялото й съдържание, преди да я изхвърли. По чантата имало следи от кръв и отпечатъци, които помогнали на криминалистите бързо да стигнат до извършителя. Мобилните телефони са намерени в него и върнати на потърпевшата. Я. Д. няма предишни криминални регистрации и не е осъждан. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
15-годишно момиче от свищовското село Царевец е било установено като извършител на сходно престъпление. На 17 февруари 76-годишна жена била нападната на площад “Велешана” в Свищов. Непозната девойка блъснала потърпевшата и задигнала чантата й, в която имало лекарства, документи и портмоне с 30 лв. За по-малко от седмица криминалистите стигнали до извършителя. Непълнолетната крадла върнала откраднатите вещи и възстановила задигнатата сума пари. На извършителката е наложена мярка за неотклонение “надзор на настойник”. Към момента е настанена в Дом за деца, лишени от родителски грижи в Стражица.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново