Задържаха двама за измама на стойност 275 000 лева

Публикувано на нд, 11 окт. 2020
7466 четения

Двама мъже от В. Търново и сeло Върбица са обвинени в измама в особено големи размери. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че в периода от началото на месец август до 16 септември тази година 33-годишен мъж от старата столица и 36-годишен мъж от село Върбица, известен на полицията и осъждан, с цел да набавят за себе си облага са въвели в заблуждение представители на две фирми. Те им обяснили, че земеделски производител от Г. Оряховица предстои да прибере реколта от 1500 декара царевица и 800 декара слънчоглед и има възможност да им продаде земеделската си продукция. Фирмите заплатили предварително стоката, но в последствие не я получили. По този начин били ощетени с близо 275 000 лв.. След доклад на материалите по случая в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. Задържани са за 72 часа.

46-годишна жена от Обединение също е обвинена в измама. В края на миналата седмица в полицейското управление в П. Тръмбеш е получен сигнал от 56-годишен местен жител, който обяснил, че от неустановен период от време жена, представяща се с името „Милена“ му се обаждала по телефона и в един от последните им разговори му обещала, че ще заживее с него, но имала нужда от пари, с които да изплати натрупани задължения. Така в рамките на няколко пъти потърпевшият предавал на непозната жена – посредник, представяща се с името „Ваня“ пари, в размер общо на 930 лв.

От проведените действия по разследването е установено, че жената разговаряла по телефона с тъжителя и тази на която е предавал парите е една и съща. Става дума за 46-годишна жителка на Обединение, известна на полицията и осъждана. При последвало претърсване в жилището й са установени вещи, имащи отношение към извършеното деяние. Тя е задържана с полицейска мярка до 24 часа. Работата в рамките на образуваното досъдебно производство продължава.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново