Задържаха добре почерпен водач, отказал кръвна проба

Публикувано на пт, 10 май 2019
387 четения

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Районното полицейско управление в Г. Оряховица. Вчера в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 65-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът  е отчел 2,27 промила. Той е отказал кръвна проба. От полицията съобщават, че водачът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Полицейските служители в Павликени пък са установили нерегистриран автомобил. Вчера в Бяла черква е извършена проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 45-годишен неправоспособен мъж от същия град. В хода на проверката е установено, че автомобилът е с транзитни номера, чийто срок на валидност е изтекъл и същия не е регистриран по установения ред. Иззети са регистрационните табели. По случая е образувано бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 383 граждани, от които 80 за употреба на алкохол, и  222 автомобила, от тях 26 товарни. Репатрирани са 7 автомобила. Съставени са 72 акта и са наложени 106 глоби с фиш. Заснети са 30 видеоклипа за скорост, издадени са 5 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново