Задържаха 41-годишен за хулиганство в Спешна помощ

Публикувано на вт, 14 сеп. 2021
1649 четения

41-годишен рецидивист е задържан под стража за хулиганство в Спешна помощ. Определението на Районния съд в Г. Оряховица е потвърдено от Окръжния съд в старата столица.
П.З. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Велико Търново, за това, че на 25.07.2021 г. в Горна Оряховица извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В горнооряховската Спешна помощ обвиняемият се държал агресивно и възпрепятствал работата на служителите, които трябвало да обработят раните му, и отправил обидни думи и заплашителни крясъци към един от фелдшерите и една от медицинските сестри. Той отправил обидни думи и крясъци и към охранител в частна охранителна фирма, изпълняващ задълженията си по охрана на ФСМП – Горна Оряховица. Деянието е съпроводено и със съпротива срещу орган на властта, отправяне на обидни думи и опит да блъсне полицейски служител към Група “Опазване на обществения ред” при РУ – Г. Оряховица, и ритане с крака по служебен автомобил на МВР.
Обвиняемият е осъждан многократно. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Поради това Окръжен съд – В. Търново, е потвърдил определението на Районен съд в Г. Оряховица, с което е уважено искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – В. Търново, ТО – Г. Оряховица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново