Задържаха 38-годишен мъж за грабеж

Публикувано на вт, 1 юли 2014
294 четения

Мъж от с. Раданово бе задържан от полицията за грабеж. Сигнал за престъплението подал 44-годишен жител на същото село. Потърпевшият се оплакал, че около 1 часа през нощта вчера се прибирал към дома си и бил нападнат по пътя. Извършителят го пресрещнал в района на жп прелеза в селото и като се възползвал от липсата на свидетели, се нахвърлил върху жертвата си. Ударил го в гърба, след което го блъснал силно и го съборил на земята. Пребъркал джобовете му и взел мобилния му телефон и 100 лева.
Преди потърпевшият да успее да се свести, нападателят му избягал в неизвестна посока. Полицията незабавно започнала работа по подадения сигнал и само за няколко часа криминалистите успели да стигнат до извършителя. В същата нощ открили 38-годишния Н. Й. в дома му, като последният бил легнал да спи. Униформените го разбудили и го отвели в полицейското управление. При извършения личен обиск открили задигнатия телефон в него и са го иззели като веществено доказателство.
Срещу Н. Й. е образувано досъдебно производство за грабеж. Той е стар познайник на органите на реда и в миналото е осъждан за кражби.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново