За трети път хващат инвалид с голямо количество канабис

Публикувано на пн, 24 Февр. 2014
514 четения

105 грама канабис бяха открити при проверка на полицията в дома на мъж от Килифарево. След предварително получена информация, в четвъртък полицаи извършили обиск на имота на Р. П. (55 г.) и се натъкнали на зелена листна маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотикът е иззет, а срещу Р. П. е образувано досъдебно производство. Това е третият случай, в който полицията открива наркотик в дома на мъжа, който е инвалид и ходи с бастун.
В края на 2012 г. в хода на акция по линия на наркоразпространение бе задържан младеж с малко количество марихуана, който признал, че е купувал дрогата от Р. П. В къщата на последния бяха открити 860 г сухи зелени съцветия, съхранявани в три найлонови торби. Инвалидът обяснил, че набрал забранените растения от изолирана местност, недалеч от Килифарево, и сам ги изсушил. След като стоката била готова, започнал да я пласира чрез местни младежи. Само месец по-късно полицията отново нахлу в дома му и откри 20 грама канабис. Досега мъжът не е получавал ефективно наказание за нито един от установените случаи на притежание на забранените от закона субстанции. Срещу Р. П. е образувано досъдебно производство.
В същото денонощие криминалисти задържаха 24-годишния И. А. от стражишкото с. Камен. Полицаи му направили личен обиск в хода на специализирана операция по линия на наркоразпространението и отрили плик с около 3 г канабис, който младият мъж се опитал да скрие в маратонката си. Срещу него е образувано бързо производство.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново