Втори фалшив сигнал за убийство тази седмица

Публикувано на ср, 21 авг. 2013
201 четения

24-годишна жена от павликенското село Върбовка е била задържана за фалшив сигнал до органите на реда. Късно вечерта в понеделник Д. А. се обадила на телефон 112 и обяснила, че на адреса, където живее, е извършено убийство. На мястото незабавно били изпратени няколко патрулни автомобила, които обаче установили, че никой не е убит, а роднини на обадилата се жена са се скарали и били на път да се сбият.
Д. А. е от многолюден ромски род във Върбовка, самата тя има двама братя и сестра, както и две деца, с които живее заедно. От полицията не уточняват между кои точно роднини е възникнала свадата, но жената решила да потърси помощта на органите на реда, като значително “украси” разказа си за случващото се. В къщата й униформените служители не открили труп, но пък намерили пет кубика дърва без контролна горска марка, за които собственичката на имота не могла да даде логично обяснение как са се озовали при нея. Дървата са конфискувани, а срещу Д. А. са образувани две отделни бързи производства – за предаване на неверни данни през спешния телефон 112 и за незаконен добив на дървен материал.
Това е вторият фалшив сигнал за убийство, който постъпва в РУП – Павликени, в рамките на по-малко от седмица. В събота жена от Павликени вдигна на крак управлението със сигнал за убит човек пред дома й, като целта й била просто полицаите да дойдат бързо и да разгонят група младежи, които вдигали шум и й пречели да спи. Законът обаче предвижда до 2 години затвор и до 20 000 лева глоба за подобни “експерименти”.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново