Влак прегази мъж в района на гара Трапезица

Публикувано на чт, 16 окт. 2014
1659 четения

51-годишен мъж загина, след като бе премазан от влак. Трагичният инцидент станал около 17 ч. във вторник на железопътната линия между гара Трапезица и гара Самоводене. По нея преминавал пътническият влак между Плачковци и Горна Оряховица. Пред композицията внезапно излязъл мъж, но при скоростта на машината и разстоянието до него било невъзможно машинистът да спре навреме. Човекът бил убит на място, а идентификацията му отнела значително време на разследващите. Оказало се, че това е 51-годишният Джафар, който по лична карта е от Самоводене. В селото обаче никой не го познава и вероятно го е напуснал още преди години. В полицията е регистриран и с адрес на ул. “Опълченска” във Велико Търново.
Според наши източници, мъжът имал семейство и близки, но от известно време показвал признаци на психични отклонения, странял от хората и на моменти вършел странни неща, сред които и “проповеди” по улиците на Велико Търново без точен адресат.
Полицията изяснява дали Джафар е излязъл на релсите в съзнателен опит да сложи край на живота си, или просто се е опитал да пресече линията със замъглена преценка за случващото се около него. Машинистът е обяснил пред разследващите, че е забелязал човека непосредствено след излизане от завой, като ограничената видимост не дала възможност да реагира по-рано. Подал многократно звуков сигнал, но Джафар не реагирал и не се отстранил от релсите. По случая е образувано досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура в старата столица. От събраната до момента информация с категоричност можело да се каже, че няма данни за умишлено престъпление.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново