Вкарват в затвора извършителите на въоръжения грабеж в с. Първомайци

Публикувано на чт, 12 Дек. 2013
711 четения

Шест години лишаване от свобода постанови Великотърновският окръжен съд за 27-годишния Венцислав Петров – Гаргата за участието му във въоръжен грабеж, придружен с отвличане. По 4,5 г. ще лежат зад решетките Марин Петров – Бандалото (40 г.) и Евелин Дешев за същото деяние.
Дръзкото престъпление бе извършено в края на февруари 2011 г. в с. Първомайци. Тогава двама маскирани и въоръжени отвлякоха микробус “Пежо Боксер” на софийската дистрибуторска фирма “Мик”. Нападението било извършено в момента, в който водачът на буса спрял пред магазина на Евелин Дешев в селото. Превозното средство било натоварено с цигари за около 18 044 лв., имало и 11 385 лв. оборотни пари. Нападателите взели 2600 лв., а другите били скрити в тайник, който шофьорът не издал. Малко след като отвлекли возилото, маскираните закъсали в нива край Самоводене, изоставили буса заедно със завързания шофьор и се опитали да избягат пеша.
Благодарение на джипиес система в превозното средство, следово куче и записи от видеокамери, криминалистите само за два дни разкриха нападателите – световния рекордьор на 200 м бягане Николай Антонов – Таланта и Венцислав Петров – и двамата от Разград. Малко по-късно бе задържан Марин Петров като организатор, а като обвиняем бе привлечен и Евелин Дешев. При първото разглеждане на делото Дешев бе признат за невинен, а Гаргата и Бандалото получиха съответно по 10 и 8 г. затвор. ВТАС отмени присъдите и върна делото за разглеждане от нов състав на първата инстанция заради процесуални нарушения. С настоящото решение ВТОС е постановил по-ниски наказания за Венцислав и Марин, но е признал за виновен и Евелин Дешев. Тримата ще трябва да платят на отвлечения Николай 30 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и да възстановят на фирмата откраднатите пари. Решението подлежи на обжалване пред ВТАС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново