Възрастна жена загина при пожар в дома си

Публикувано на пн, 2 Дек. 2013
281 четения

89-годишна жена загина при пожар в дома й. Инцидентът станал вечерта в четвъртък в златаришкото село Сливовица. Жители на селото забелязали, че една от къщите в населеното място гори и около 20 ч. подали сигнал на тел. 112. На място бил изпратен противопожарен автомобил с трима огнеборци, но до пристигането им пламъците били обхванали цялата постройка. Рухнал и покривът, а на пожарникарите отнело часове, докато успеят да загасят тлеещите отломки. Унищожена е цялата сграда и 3 куб.м дърва за огрев. Намесата на огнеборците предотвратила прехвърлянето на пламъците върху други две съседни къщи. На следващата сутрин дежурна група извършила оглед на останките от изгорялата сграда. Сред тях било намерено човешко тяло, обгоряло до неузнаваемост. Предполага се, че трупът е на собственичката на дома, която живеела сама в къщата.
Според първоначалната версия на разследващите, бабата си е легнала вечерта и била заспала, когато възникнал пожарът. По всяка вероятност огънят е тръгнал от прехвърчала искра от печката на твърдо гориво, с която възрастната жена се отоплявала. Тялото е изпратено в МОБАЛ за аутопсия, назначени са и съдебномедицински експертизи. Образувано е досъдебно производство.
Ниските температури в края на миналата седмица са увеличили интензивността на ползване на отоплителни уреди. Проблеми с тях са довели до няколко пожара с материални щети. В петък огнеборци са гасили огън в къща в с. Полски Сеновец, причинен от неправилно ползване на отоплително тяло. Сградата е спасена, но пламъците са нанесли щети по около 20 кв.м стени и домашно имущество. В събота пожар е унищожил около 20 м електрическа инсталация и 2 кв.м гредоред в къща в Горна Оряховица. Строителна неизправност в комин е довел до запалване на дървен таван в имот в с. Драганово, от който до намесата на пожарникарите са изгорели 11 кв.м. Няма жертви и пострадали при трите инцидента.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново