Възрастен мъж с деменция е предизвикал пожара във Водолей

Публикувано на чт, 21 Ное. 2013
189 четения

Възрастен мъж с деменция е предизвикал пожара на селскостопанска постройка в с. Водолей, при който изгоряха над 900 бали сено, а гасенето му продължи повече от половин денонощие. Жители на селото забелязали гъст дим от голяма по размери плевня, долепена до къща в центъра на селото. Малко след пристигането на противопожарните екипи се срутил целият покрив на постройката, което затрудни силно гасенето и едва по обяд в понеделник пламъците бяха окончателно потушени.
Както “Янтра ДНЕС” писа, още в понеделник криминалистите имаха заподозрян, който вчера полицията официално потвърди, че е отговорен за палежа. Това е 75-годишният Марко Иванов, който живеел в къща близо до запаления имот. Дядото страдал от деменция и невменяемост. Сред жителите на Водолей било известно, че огънят силно го привличал и дори палел дърва в двора си през горещите летни следобеди. Чували го и да мърмори, че много искал да види голямата плевня запалена, въпреки че нямал някакви конфликти със собствениците й.
След разпита му в полицейското управление и направения оглед на местопроизшествието, криминалистите са счели, че са налице достатъчно доказателства, че именно той е драснал клечката на имота. Към момента Марко е настанен в държавната психиатрична болница в с. Церова кория, където му е назначена психиатрична експертиза. Резултатите от нея ще определят дали възрастният мъж може да носи наказателна отговорност за палежа.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново