Вандали унищожават уличното осветление в новите паркове

Публикувано на чт, 21 Ное. 2013
1009 четения

Работници монтират коледно осветление по улиците на Велико Търново.

Два от новите паркове на Велико Търново, които бяха направени по европроект за 4 млн. лв., са подложени на масирани вандалски прояви. За десетина дена четири пъти ремонтираме изтръгнатото улично осветление в парк “Дружба”, неколкократно се правят ремонти и на осветителните тела в чисто новия парк до боровата гора в кв. “Картала”, разказа Христо Грозев, експерт в отдел “Техническа инфраструктура” в Общината. Злосторниците разбиват предпазните капаци на кутиите на стълбовете на уличното осветление и изтръгват кабелите. Правят го просто така, за удоволствие.
Парковете са в гаранционния срок от 5 г. след изпълнението на европроекта и ремонтите се поемат от фирмите, които ги направиха. Обектите са за всички и вандализмът на група безотговорни хора нанася не само материални щети, коментира Христо Грозев. От Община В. Търново призовават гражданите, когато забележат подобни вандалски прояви, да звънят в Общината или да сигнализират в полицията.
За последните няколко месеца от общинския бюджет за ново улично осветление са инвестирани 149 705 лв. С фирма “Хит” е направено напълно ново осветление на ул. “Козлуджа”, ул. “Д. Буйнозов”, въжения мост в кв. “Чолаковци”, ул. “Отец Паисий” около ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. Монтирани са 68 осветителни стълбове. По искания на хората от селата частично са направени подобрения на уличното осветление в Ресен, Килифарево, Хотница, Водолей и Самоводене, каза Грозев.
Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново