Ученичка влезе в болница след употреба на марихуана

Публикувано на пн, 25 Ное. 2013
743 четения

15-годишно момиче от Горна Оряховица бе прието в болница, след като внезапно й прилошало, след като пушила цигара с марихуана. Сигнал за инцидента бил подаден в четвъртък от медици от “Спешна помощ”, които приели девойката. Полицията започнала разследване. Било изяснено, че сутринта момичето, заедно с девойка и младеж на нейните години, отивали на училище, когато срещнали в района на школото 18-годишния Георги Т. Познавали се с него и го попитали дали има канабис. Той продал на тримата цигара с тревата.
Учениците се скрили от любопитни погледи и изпушили заедно цигарата, но внезапно едното от момичетата се оплакало от затруднения в дишането и се наложило да потърси медицинска помощ.
Пред лекарите девойката обяснила, че не за първи път употребява канабис, но преди не е имало подобна реакция на организма. Полицаите издирили въпросния Георги, който продал на тримата непълнолетни марихуана и при личен обиск открили две пакетчета с канабис. Общото тегло било около половин грам.
Георги обяснил, че е купил дрогата от мъж на име Ангел в железничарския град. Полицаите проверили и него, но при направения личен обиск и този на жилището му не открили наркотици.
От полицията не могат да кажат дали състоянието на девойката се е влошило заради некачествен наркотик, или поради здравословен проблем. Георги Т. е бил задържан за срок от 24 часа по ЗМВР и срещу него е образувано бързо производство.
До момента той не е бил известен на полицията и не е осъждан.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново