Управител на строителна фирма загина нелепо

Публикувано на чт, 29 Ное. 2012
553 четения

Зловещ инцидент в Горна Оряховица причини смъртта на 55-годишния Иван Коев. Мъжът е управител на строително дружество и баща на зам-кмета на Общината Деница Коева.
Фирмата на Коев “Бълбузан” ЕООД изпълнявала ремонт на покрива на сградата на бившите хали. Във вторник собственикът дошъл да извърши инспекция на работата на своите служители. Изкачването към покрива се осъществявало с открит асансьор тип хаспел, който работниците ползвали и за да повдигат необходимите им строителни материали. Коев се качил сам в кабинката на хаспела и потеглил нагоре. Без видима причина внезапно залитнал и част от тялото му останало извън очертанията на кабината. В този момент един от напречните винкели на строителната конструкция буквално обезглавил предприемача. Подемното устройство веднага спряло, но Коев издъхнал на момента и пристигналите след минути лекари могли само да констатират смъртта му. Работници на фирмата и минувачи били потресени от зловещия инцидент, който протекъл за секунди. От полицията са образували досъдебно производство за изясняване на причините на смъртта. От Инспекцията по труда обясниха, че са посетили мястото на инцидента и са започнали проверка, но изключителен проблем създава, че загиналият е точно лицето, на което трябва да се връчи протокола за проверката в качеството му на управител.
Сградата на бившите хали някога е била общинска собственост, но от няколко години нейн притежател е частното дружество “Планета 98”. Тя е сключила договора за ремонтните дейности с “Бълбузан”, като се очаквало след около месец там да отвори врата магазин за екологично чисти храни.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново