Трима в болница след инциденти на пътя

Публикувано на вт, 31 авг. 2021
610 четения

57-годишна жена от Стралджа е пострадала тежко при инцидент на пътя между селата Ресен и Самоводене на 27 август около 10,00 ч. По първоначална информация катастрофата е станала между товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от 49-годишен мъж от Карнобат, движещ се от Самоводене към Ресен, и аварирал и спрял извън пътното платно лек автомобил “Хюндай”, управляван от 64-годишен мъж от Сливен.
В момента на инцидента пътничката е била извън автомобила. Тя е настанена за лечение във великотърновската болница с травма на мозъка, фрактура на главата и с опасност за живота. На водача на товарния автомобил е взета проба за употреба на алкохол, същата е отрицателна. Причините за произшествието са в процес на изясняване.
По случая е запачнало досъдебно производство.
От полицията съобщават още, че и 57-годишен мъж от Плевен е пострадал при друго произшествие в района на село Мусина. Инцидентът е станал в петък около 10,30 ч.
По първоначална информация пежо, управлявано от 57-годишен мъж от Плевен, движещ се от В. Търново към Мусина с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в насрещно движещ се товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от 50-годишен търновец. При сблъсъка е пострадал водачът на пежото. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с фрактури на ребра и травма на бял дроб. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Другият водач също е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.
Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.
Серията от тежки инциденти продължи и в неделя. 73-годишен мъж от София пострада при катастрофа на пътя София – Варна, в района на разклона за село Балван. Произшествието е станало около 12,00 ч. По първоначална информация лек автомобил “Ленд Ровър”, управляван от 73-годишен мъж, движещ се в посока от Варна към София, е бил блъснат челно от насрещно движещ се лек автомобил “Пежо”, управляван от 70-годишен мъж от В. Търново. В резултат на това първият автомобил е напуснал пътното платно и се е преобърнал в крайпътна канавка. Пострадал е водачът. Той е настанен за лечение във великотърновската болница с травма на прешлен и комоцио, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни.
По случая е започнато досъдебно производство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново