Трима са с тежки изгаряния след гасене на пламнала кола

Публикувано на нд, 1 Сеп. 2019
3224 четения

Трима души са пострадали тежко, след като се опитали да изгасят пламнал лек автомобил на пътя между горнооряховските села Драганово и Янтра. Инцидентът станал около 16 часа в събота. 28-годишна жена и двама мъже на 42 г. и 55 г. пътували с фолксваген голф с пернишка регистрация. Минути след като заредили колата на газ станция, водачът спрял на кръстовище заради знак „Стоп“. В този момент колата се запалила от газовата бутилка.

Шофьорът и двамата му спътници слезли от фолксвагена и започнали да гасят пламъците. Тримата обаче получили тежки изгаряния по ръцете, краката и лицата. Горящата кола пък потеглила на собствен ход и се забила в храсти, които мигом се запалили.

След подаден сигнал на телефон 112, на място пристигнали огнеборци и линейка. Пожарникарите бързо потушили стихията, като успели да спасят намиращата се в близост нива от 500 декара с царевица. Колата обаче е изпепелена напълно. Жената и двамата мъже са откарани в Клиниката по изгаряния в Русе.

Баща и дъщеря предизвикали пожар в неделя сутринта в павликенското село Михалци, докато разглобявали шлосерна машина. При рязането с ъглошлайф обаче изхвръкнали искри, които подпалили сухи треви. Огънят бързо се разпрострял и пламъците обхванали стопанската постройка в двора. Бащата и дъщерята веднага подали сигнал на телефон 112. Пристигналите пожарникари веднага изгасили огъня и спасили семейната къща.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново