Трима извършители на измами и техен помагач са задържани в района на село Камен

Публикувано на пт, 30 юли 2021
1042 четения

Трима извършители на измами и техен помагач са задържани по време на операция на полицаите от Велико Търново, Русе и Шумен. Полицейските действия са осъществени на 28 юли т.г. Тримата мъже – двама, от които местни жители на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в района на с. Камен, Великотърновско. 44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами и осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка. При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност. В рамките на специализираната операция, минути след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.
Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема – съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място, близо до имота на една от жените.
Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая било образувано досъдебно производство, което продължава под надзор на РП- Шумен. Изяснява се и съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново