Три години условно за майстор на покриви, обрал мъж

Публикувано на вт, 4 Дек. 2012
170 четения

Три години лишаване от свобода условно получи 33-годишният Стоян Д. от пловдивското село Малки чардак за грабеж. Присъдата е постановена от Районния съд в старата столица и е с 4 г. изпитателен срок.
Стоян бе задържан в края на август заедно с четирима роми на няколко километра от Пловдив, защото два дни по-рано обрал 57-годишния Иван А. от свищовското село Вързулица. Обвинения на останалите не били повдигнати, тъй като нямат пряко отношение към грабежа.
На 22 август Стоян се появил в дома на Иван във Вързулица, който преди това не го бил виждал. Представил се за майстор на покриви. Собственикът на къщата казал, че има нужда от подмяна на улуците на складова постройка. Спазарили се за 15 лв. на линеен метър, “майсторът” се обадил по телефона и пристигнали още четирима роми. След няколко часа изпълнили задачата. Предложили срещу още 5 лв. на метър да почистят и улуците на къщата и до края на деня приключили и с това. Накрая сметнали, че трябва да вземат 1100 лв. – в пъти повече от първоначалните сметки на стопанина. “Бригадирите” започнали да подвикват заплашително на Иван да дава по-бързо парите. Били видимо агресивни, той казал, че отива да донесе още пари и влязъл в къщата с намерение да се скрие. Стоян обаче го последвал. Стопанинът тъкмо бил повдигнал дюшека, където държал парите си, когато подсъдимият го ударил в тила.
Иван изпаднал в несвяст, а нападателят му грабнал 350 лв.и побягнал. Собственикът се съвзел, излязъл и заварил “бригадирите” в момента, в който покривали с парцал регистрационния номер на колата. Иван обаче запомнил номера и благодарение на това полицията стигнала до “майсторите”.
Стоян няма предишни криминални регистрации и присъди, което е и причината да получи само условно наказание.
Той ще обжалва присъдата.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново