ТИР уби 24-годишен мъж, шофьорът избяга

Публикувано на пн, 10 Дек. 2012
339 четения

От удара лекият автомобил се беше превърнал в купчина ламарина. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

От удара лекият автомобил се беше превърнал в купчина ламарина.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

24-годишен мъж загина при жестока катастрофа на главния път Русе – Свиленград в пътния участък между село Самоводене и Велико Търново. Произшествието станало около 8 часа сутринта вчера. Ангел С. от Габрово управлявал лек автомобил “Алфа Ромео” с русенска регистрация. Младият мъж пътувал сам към едно от русенските села, където живеел по-големият му брат. По първоначална информация автомобилът е на неговия роднина. В местността Дервеня на прав пътен участък в насрещното пътно платно се движел турски ТИР, който се връщал от курс и прикаченото към него полуремарке било празно. Зад волана на товарната машина бил 57-годишният турски гражданин С. М. Все още от полицията не могат да кажат какво точно се е случило преди разминаването на двете возила. Камионът и лекият автомобил се ударили челно с висока скорост на границата между двете пътни платна. Камионът буквално помел леката кола, влачил я в продължение на метри и я изхвърлил от дясната страна на пътя, където товарната машина се усукала и спряла. Ангел загинал на място, а автомобилът бил в такова състояние, че било невъзможно да се определи каква марка и модел е.
Турският водач се отървал невредим от инцидента, но като видял, че шофьорът на алфата е загинал, се уплашил и избягал от местопроизшествието. Зарязал камиона и спрял на стоп друг турски камион, който пътувал към Полски Тръмбеш. Така стигнал до ТИР-паркинга на село Куцина и като не знаел какво да прави, останал да чака там.
Сигнал за произшествието подал преминаващ водач по главния път. На място веднага били изпратени екипи на полицията, “Спешна помощ” и “Пожарна безопасност”. Лекарите обаче само могли да констатират смъртта на Ангел, а купето било толкова деформирано, че след няколко часа опити пожарникарите се отказали да вадят тялото на място. В жабката открили документите на колата, но до 13 часа вчера самоличността на загиналия беше неизвестна. Едва след като размазаната алфа била откарана в работилницата на МВР, успели да извадят тялото на загиналия и да намерят документите му за самоличност.
След кратко издирване униформените служители открили водача на камиона в Куцина. Той незабавно е бил задържан и отведен в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за пътно произшествие с причинена смърт, като са назначени множество експертизи, които трябва да изяснят причините за произшествието. Предстои разпит и на задържания шофьор.
Заради тежката катастрофа движението по пътя В. Търново – Русе бе затруднено с часове наред, като трафикът се пропускаше през едната лента за движение.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново