ТИР се вряза в ограда на къща

Публикувано на пн, 30 сеп. 2013
609 четения

Камион помете ограда на къща в тръмбешкото село Куцина. Инцидентът станал около 8 часа сутринта вчера. 60-годишен мъж от В. Търново изпълнявал курс към Румъния. Спрял камиона на ТИР паркинга в Куцина и слязъл за почивка. Машината била оставена в наклонен участък и внезапно потеглила на собствен ход. Двадесеттонният камион излязъл от паркинга, пресякъл главния път В. Търново – Русе и се блъснал в бетонната ограда на отсрещната къща. За щастие, в този момент по пътя не преминавали автомобили, а оградата се оказала достатъчно стабилна, за да спре камиона да не влезе в самата къща. Щети са нанесени само по ограждението и по кабината на камиона. Пострадали хора няма. По случая е образувана преписка.
28-годишен мъж от Самоводене се озова в ареста, след като катастрофира със своя “Фолксваген”. Около 23 ч. в четвъртък бил получен сигнал за пътно произшествие в Самоводене на кръстовището за селата Ресен и Хотница. Шофьорът загубил контрол над возилото и излязъл от пътя. Нанесени са щети на автомобила, но водачът не е пострадал. Пристигналият на място полицейски екип му направил тест с дрегер и устройството отчело наличие на 3,23 промила алкохол в кръвта му – над шест пъти повече от допустимата норма.
Шофьорът Д. Д. отказал да даде кръвна проба и бил задържан за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство. Мъжът е известен на полицията и е осъждан.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново