Телефонен измамник, вкаран в клопка от бдителен дядо, влиза в затвора

Публикувано на чт, 7 Ное. 2013
1080 четения

10 месеца затвор при първоначален строг режим ще изтърпи Георги Ангелов (43 г.) от Г. Оряховица за опит да извърши телефонна измама. Присъдата е постановена от Районен съд – Павликени, след споразумение с прокуратурата. Решението не подлежи на обжалване.
Ангелов бе задържан след неуспешен опит да измами 82-годишния Тодор П. от В. Търново, в съучастие с аверите си Митко Желев (39 г.) от Стамболово и Люцкан Люцканов (37 г.) от Г. Оряховица.
На 26 август т.г. на домашния телефон на Тодор се обадил непознат. Първоначално старецът го помислил за свой познат, който бил в чужбина. Измамникът попитал дали е получил колетната пратка, която бил пуснал преди няколко дни. Дядото казал “не” и мнимият приятел заявил, че явно е станал проблем с доставката.
Ставало дума за пакет с лекарства от САЩ. Непознатият оставил мобилен телефон, който уж бил на куриера, който трябвало да донесе пратката. Помолил дядото да се свърже с него и да се разберат.
Възрастният мъж се обадил на посочения телефон и вдигнал “куриера”. Той обяснил, че е платил 2300 лв., за да освободи колета от митницата. Щял да достави пратката, ако възрастният мъж му възстанови разхода. Поискал да се срещне с дядото в Бяла черква. В този момент Тодор се усъмнил в цялата история и се обадил в полицията. Криминалистите, с помощта на дядото, закопчали Ангелов, Желев и Люцканов в момента на предаване на парите. Срещу тримата били започнати производства, като Желев вече е осъден на 8 месеца затвор условно, тъй като бил с чисто криминално и съдебно досие. Ангелов е отдавнашен познайник на полицията и е осъждан за различни престъпления, включително за ДДС измами. Поради това съдът е постановил да изтърпи ефективно наказанието си. Производството срещу Люцканов все още не е достигнало съдебна фаза.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново