Четирима пострадали във верижна катастрофа, болницата се нуждае спешно от кръв

Публикувано на нд, 7 Окт. 2018
4989 четения

Областната болница във Велико Търново се нуждае спешно от кръв от всички групи. При верижна катастрофа край Ново село по-рано днес са пострадали четирима души, които имат нужда от кръвопреливане. Лекарите призовават всеки, който е здрав и има желание да помогне, да дойде утре в Отделението по трансфузионна хематология от 7,30 до 13,30 часа. С апел за помощ се обърна в профила си в социалната мрежа и д-р Сибила  Маринова, началник на ОАИЛ.

Две жени и двама мъже пострадаха при сблъсъка между джип и две леки коли при Ново село. Едната жена е бременна. Тя е с тежка гръдна травма и спукан далак. Лекарите я оперират. Останалите трима са със счупвания на лицев череп и таз, прешлен, глезен, единият мъж е и с тежка гръдна травма. Лекарите се борят за живота на пострадалите.

По последна информация от ОД на МВР водачът на джипа е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. На другите двама водачи са взети кръвни проби. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Преминаването през мястото на катастрофата вече е нормализирано.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново