Частни охранители, Жандармерията и пожарникари ще помагат на изборите

Публикувано на пт, 19 сеп. 2014
350 четения

Частните охранителни фирми и Областната дирекция на МВР във В. Търново ще работят заедно за осигуряване сигурността на изборите на 5 октомври. Обсъдихме тяхната роля при охраната на важни обекти и въведения в тях пропускателен режим, както и че трябва да бъдат особено внимателни и да следят за забравени вещи и багажи, коментира пред “Янтра ДНЕС” вр.и.д. директор на ОДМВР Стефан Николов. Припомнени са били редът и начинът за действие на охранителите при получаване на сигнал за криминално престъпление или нарушение на обществения ред, както и телефоните за връзка със съответното полицейско управление. Само частните охранители се занимават със сигнално охранителна техника и взаимодействието с нас трябва да е перфектно, посочи полицейският шеф.
Охраната на избирателните секции си остава изцяло ангажимент на полицейските органи. В помощ на местните полицаи ще бъдат командировани 20 жандармеристи от Г. Оряховица и 17 гранични полицаи. В охраната ще се включат и 90 пожарникари.
На срещата между Полицията и частните охранителни фирми е било коментирано, че частните автопатрули по селата е нужно да поддържат по-добра връзка с полицейските наряди. Частните охранители са били помолени, обикаляйки домовете, които охраняват по селата, да разясняват на хората и превантивните мерки за телефонните измами, които се очертават един от основните проблеми.
Планирана е втора среща само с фирмите, които извършват охрана на учебни заведения, с цел набелязване на съвместни действия за пропускателния режим в училищата, недопускане разпространението на наркотици в районите около училищата.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново