Търновските прокурори се отказаха да наблюдават случая с починалия абитуриент

Публикувано на ср, 19 авг. 2020
2831 четения

Разследването за смъртта на 19-годишния абитуриент Христо Денев, който почина във великотърновската болница от COVID-19, няма да се наблюдава от търновски прокурори. Причината е, че всички те са си направили отводи, защото заместник апелативният прокурор Емил Денев, който няколко години беше и окръжен прокурор, е чичо на бащата Иван Денев.
Главният прокурор Иван Гешев вече определил друга прокуратура, която ще води разследването. Към този момент е образувана предварителна полицейска проверка, но още не е ясно дали по нея ще работи полицията в старата столица. Досега са иззети всички писмени сведения от болницата – графици на лекари, дежурства, епикризи и всичко друго, което касае започващото разследване.
19-годишният Христо е най-младата жертва на коронавируса в България.
По повод случая, който доби широк обществен отзвук не само във В. Търново, но и в страната, от областната болница съобщиха, че “Медицински надзор” ще направи проверка. От ръководството на МОБАЛ са категорични, че не е допусната лекарска грешка и е направено всичко възможно, за да спасят пациента. Резултатите от проверката на проведеното лечение ще бъдат изнесени в публичното пространство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново