Старец загина при пожар в Николаево

Публикувано на ср, 9 юли 2014
229 четения

78-годишен мъж загина при пожар в къща в стражишкото село Николаево. Около 14,30 ч. съседите видели, че една от къщите на ул. “Осемнадесета” е обхванат от пламъци и се издига гъст черен дим. Обадили се на спешния телефон 112 и на място веднага били изпратени две пожарни. Пожарникарите успели да потушат пламъците преди цялата къща да е изгоряла напълно, но вътре в нея намерили тялото на 78-годишния старец К. К. Дядото не давал никакви признаци на живот и малко по-късно съдебен лекар констатирал смъртта му.
Дядото живеел самичък в малката къща. Бил трудноподвижен, което се оказало фатално за него. Тъй като бил в много трудно материално положение, още преди месеци спрял тока и си светел със свещи. Тъй като подовете били застлани с лесногорими черджета и рогозки, от полицията предполагат, че именно някоя от свещите е предизвикала пожара в съседната стая на помещението, където е намерено тялото на стареца. При първоначалния оглед на съдебния лекар следи от обгаряния не са констатирани.
Тепърва на трупа ще бъде направена аутопсия в МОБАЛ, която да изясни точната причина за смъртта. След пожара къщата е практически негодна за живеене.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново