Спипаха водач, употребил наркотици и неправоспособен мъж, седнал зад волана

Публикувано на пт, 22 май 2020
343 четения

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Районното управление в Свищов. Снощи в 23,30 ч. в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от 28-годишен жител на с. Кривина. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и метаамфетамин. Срещу него е образувано бързо производство.

Вчера следобед в Павликени при проверка на 19-годишен местен жител е намерен и иззет около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Срещу него е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач в с. Камен е установен след извършена проверка на лек автомобил „ВАЗ“, управляван от 47-годишен мъж от същото село. В хода на проверката, служителите на полицейското управление в Стражица са установили, че водачът е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство. Също при проверка е установен и мотопед без регистрация. Той е управляван от 20-годишен мъж от с. Нова Върбовка. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 397 граждани, от които 60 за употреба на алкохол и  159 автомобила, от тях 25 товарни и 3 мотоциклета. Репатрирани са 4 автомобила. Съставени са 46 акта и са наложени 134 глоби по фиш. Заснети са 16 видеоклипа за скорост.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново