Спипаха ученици, обирали павилиони в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 24 Февр. 2014
338 четения

Двама непълнолетни младежи бяха установени от полицията като извършители на три поредни кражби от павилиони в Г. Оряховица. Работата по престъпната им дейност започнала на 14 февруари т.г. Полицейски патрул извършвал обход в центъра на града. Униформените забелязали, че един от павилионите за продажба на цигари и хранителни продукти е с разбито стъкло. Извършили оглед и установили, че същата нощ неизвестни извършители демонтирали металния капак върху остъклената част на обекта, след което разбили стъклото и проникнали вътре. Крадците задигнали 22 кутии с цигари от различни марки.
По случая било започнато разследване, в хода на което криминалистите успели да стигнат до апашите. Двете момчета на възраст 16 и 15 г. са ученици в едно и също училище в Г. Оряховица. По-голямото е от Стражица, а по-малкото – от Левски.
Изяснило се, че са извършили още две подобни кражби от открити щандове на обекти в града. От единия задигнали 28 плетени шапки на стойност 168 лв., а от другия – суджук и пастърма на стойност 150 лв.
Материалите по трите случая са предадени в прокуратурата.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново