Спипаха шофиращи с алкохол и наркотици

Публикувано на пт, 18 юни 2021
3147 четения

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – В. Търново. Тази нощ в 01,40 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от 19-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на тетрахидроканабинол. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на полицейските управления в Павликени и Свищов. Тази нощ в 03,30 ч. на пътя между селата Бутово и Недан е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 32-годишен мъж от с. Недан. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,08 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Вчера сутринта в Свищов при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 56-годишен мъж от с. Хаджидимитрово. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,52 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата водачи са образувани бързи производства.

Нерегистриран мотопед установиха служители на РУ – Павликени. Снощи в 23,00 ч. в Павликени е извършена проверка на мотопед, управляван от 29-годишен от същия град. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 547 граждани, от които 94 за употреба на алкохол и 343 автомобила, от тях 35 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 6 автомобила. Съставени са 39 акта и са наложени 149 глоби по фиш. Заснети са 218 видеоклипа за скорост.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново