Спипаха пиян водач без книжка

Публикувано на вт, 1 окт. 2013
331 четения

Пиян водач без книжка спипаха от полицията при рутинна проверка в региона. Служители на “Охранителна полиция” патрулирали в павликенското село Върбовка във вечерните часове. Около 22 ч. спрели лек автомобил “Ауди”, управляван от 34-годишния Г. Г. от същото село. При поискване на документите, водачът заявил, че може да представи само лична карта, тъй като нямал свидетелство за управление на МПС. Униформените служители го проверили за алкохол и устройството отчело 1,75 промила или над три пъти повече от допустимата норма.
Шофьорът е бил отведен в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР и срещу него е започнато бързо производство. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.
Служители на “Пътна полиция” в Свищов задържаха още един водач без книжка при проверка в неделя сутринта. Униформените спрели “Форд”, управляван от 35-годишния Е. Е. от с. Българско Сливово. Оказало се, че мъжът няма свидетелство за управление на МПС и преди по-малко от година е наказван за същото нарушение с глоба. Той е отведен в ареста и срещу него е започнато наказателно производство. Спреният “Форд” е един от 74-те превозни средства, проверявани от полицията в рамките на специализирана операция, проведена на територията на Общините Елена и Свищов по линия на пътната безопасност. В хода й са съставени 4 акта и са наложени 18 глоби по фиш за различни нарушения.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново