Спипаха 15-годишен зад волана на БМВ

Публикувано на вт, 5 авг. 2014
349 четения

15-годишен бе хванат да шофира лек автомобил по улиците на село Козловец. Патрул на РУП – Свищов, бил изпратен в селото за операция по линия на контрол на пътното движение. Униформените служители спрели за проверка лек автомобил “БМВ”.
Зад волана било момче, което невъзмутимо представило шофьорска книжка на полицаите. Явно разчитало, че няма да се вгледат особено в нея. Книжката му била с категория за мотопед, каквато има право да притежава на тази възраст. Тя обаче не му дава правомощие да управлява лек автомобил.
Справка в системата показала, че младежът вече е хващан да кара кола, без нужната категория, в рамките на по-малко от година, когато му е бил съставен акт. Поради повторното нарушение, този път срещу него е образувано бързо производство по чл. 343в от НК. Законът предвижда до 2 г. затвор за това деяние. От полицията уточняват, че колата е собственост на семейството му. Дали родителите му са знаели, че я ползва, се уточнява. Извън това нарушение младежът не е имал криминални прояви в миналото.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново