Спецакция на полицията блокира областта

Публикувано на ср, 15 мар. 2023
1544 четения

18 контролно пропускателни пункта бяха изградени вчера на територията на цялата великотърновска област заради акция на полицията, свързана с противодействие на конвенционалната престъпност и на престъпления с изборното законодателство. В сряда до 12,00 часа бяха образувани 6 бързи производства, от които 3 за управление на нерегистрирано превозно средство, 2 за притежание на наркотични вещества и 1 за управление на автомобил, след употреба на алкохол, съобщи комисар Йосиф Павлов, началник на отдел Охранителна полиция в ОД на МВР. Пияният водач е жена. Установена е в тъмната част на денонощието с 1,42 промила алкохол в кръвта.
Разкрити са пет престъпления, две от които за кражби и три за притежание на наркотични вещества. Проверени са 458 автомобила и 562 лица, установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване. Задържани за срок до 24 часа са 4 лица. Съставени са 37 акта и са наложени 186 глоби по фиш.
Операцията, която е рамките на 24 часа, се реализира с участието на служители от ОДМВР – В. Търново и ЗЖУ – Русе. Очаква се всички данни, свързани със спецакцията да бъдат изнесени днес.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново