Спасители вадиха кон от септична яма

Публикувано на пт, 26 сеп. 2014
387 четения

Куриозна операция по изваждане на кон от септична яма са провели служители на група “Спасителни дейности” – Г. Оряховица в с. Хотница. Животното е собственост на британската гражданка А. С., която имала къща в селото и отглеждала 4 коня.
Около 11 часа в сряда извела животните в двора си, но те се подплашили, прескочили огражденията и изпотъпкали дворовете на няколко нейни съседи, като едва с много усилия стопаните успели да ги озаптят. Един от конете претърпял злополучен инцидент. Докато тичал из комшийската градина, паднал в септична яма, покрита с листове ламарина. Тя била с дълбочина около два метра и било напълно невъзможно жребецът да излезе сам от нея. За щастие, наскоро била източвана и в нея имало около 80 см вода. След като собственикът на имота и британката се убедили, че няма да могат сами да извадят животното от ямата, подали сигнал на тел. 112 с молба за помощ. На място били изпратени четирима спасители със специален автомобил. Екипът източил всичката вода от ямата, подкопал леко едната й стена и спуснал наклонена дървена плоскост. Уплашеното животно само успяло да се изкачи по нея и да излезе навън. Оказало се, че конят не е получил никакви травми при пропадането и бил предаден на собственичката му.
“Важното е, че всичко приключи добре и нещата са под контрол. Обаче британката определено има вина за изпотъпканите дворове и целия хаос, предизвикан от изпуснатите коне. Засега няма да й се налага глоба, но ще й съставим предупредителен протокол да осъществява по-голям надзор върху домашните си животни”, сподели пред екипа ни кметът на Хотница Десислав Йорданов.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново