Спасиха прострелян ловец с петчасова операция

Публикувано на пн, 20 ян. 2020
5766 четения

36-годишен мъж от златаришкото Горско ново село пострадал сериозно по време на ловен излет, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в събота при хайка за дива свиня в землището на селото. По първоначална информация 53-годишен член на ловната дружинка не е взел необходимите мерки за безопасност и по непредпазливост е гръмнал в крака над коляното свой колега и съселянин. Пострадалият е бил откаран веднага във великотърновската болница, където му е оказана първа помощ и след това е транспортиран до болница “Токуда” в София, където му е направена петчасова операция, която е преминала успешно.

Хора от селото разказаха, че костта на крака на простреляния е била разпиляна от куршума, засегнати са били и важни сухожилия. Мъжът е оцелял и не е починал от кръвозагуба, само защото след инцидента останалите му колеги са успели добре да привържат пострадалия крак. Според местните инцидентът е резултат само на нещастно стечение на обстоятелствата. И двамата участници в него били добри хора, които не са конфликтни. Единият се занимава със земеделие, отглежда около 150 овце, а другият работи в енергото.

На местопроизшествието е извършен оглед. Оръжието е иззето. Притежателят му е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. По случая е започнало досъодебно производство.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново