Собственик на оранжерия за канабис ще полага безвъзмезден труд

Публикувано на вт, 29 ян. 2013
737 четения

300 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за 2 години и 1000 лева глоба на държавата ще трябва да плати 34-годишният Калоян Донев от Сливен. Мъжът бе задържан преди седмица при акция на ТЗ БОП – Велико Търново. При проверка на къща в еленското село Вълчовци антимафиотите се натъкнаха на истинска оранжерия за отглеждане на канабис. Бяха иззети 296 саксии с канабис с общо тегло на листната маса 21 килограма.
Донев се оказа единственият стопанин на къщата. В нея нямало стаи, пригодени за живеене, тъй като във всички помещения имало саксии със забраненото растение. Донев идвал няколко пъти в годината да прибира “реколтата” и да наглежда съоръженията. В къщата изградил модерна инсталация с автоматизирано осветление, отопление и вентилация. Тъй като инсталацията е харчела значително количество електроенергия, Донев прекарал цялото електрозахранване през манипулиран електромер. От прокуратурата в Елена все още не са приключили досъдебното производство за отглеждания наркотик. По случая е назначена химико-техническа експертиза, чиито резултати все още не са готови.
За сметка на това, само седмица след задържането на Донев, той е изправен пред Темида по второто производство – за манипулирания електромер. Той е приел споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен в кражбата на ток. Поради това няма да лежи предвидените от закона до 5 години затвор, но ще трябва да полага труд в полза на обществото в максималния позволен размер – 300 часа.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново