Шофьор с отнета книжка избяга след катастрофа

Публикувано на ср, 9 Ян. 2019
577 четения

Неправоспособен водач, допуснал пътно произшествие с материални щети, установиха служители на Пътна полиция. Във вторник по обяд те посетили сигнал за катастрофа на ул. „Г. Измирлиев” в старата столица и установили, че единият участник е напуснал местопроизшествието. На мястото бил другият водач, който обяснил, че колата му е ударена в задната си част, докато се престоявал на паркомясто в района. Разследващите са установили, че виновният участник е 25-годишен мъж от Мусина, управлявал БМВ. В хода на проверката е изяснено, че водачът на БМВ-то е управлявал автомобила в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобила. Срещу него е образувано бързо производство.

Три нерегистрирани автомобила са установени за денонощие на територията на ОДМВР – В. Търново, съобщават още от полицията. Във вторник около 20,30 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил „БМВ”, управляван от 20-годишен мъж от София. Установено е, че возилото не е регистрирано по установения ред и е с прекратена регистрация от декември миналата година.

Същия ден в Г. Оряховица е била извършена проверка на лек автомобил „Ауди”, управляван от 28-годишен мъж от село Яна. Установено е, че возилото е с прекратена регистрация. И в Стражица във вторник е установен автомобил с прекратена регистрация, управляван от 51-годишен мъж от с. Бряговица. По трите случая са образувани бързи производства.

Весела КЪНЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново