Шофьор на камион загина при катастрофа

Публикувано на вт, 1 юли 2014
650 четения

50-годишен водач на камион загина след пътно произшествие на главния път София – Варна. Трагичният инцидент станал около 30 мин. след полунощ вчера в близост до разклона за стражишкото с. Кавлак.
И. П. от Левски работел като професионален шофьор към частна фирма в Павликени и късно вечерта в неделя трябвало да направи курс за доставка на зърно до Варна. Потеглил с фирмен влекач “Даф” с полуремарке, натоварено с около 30 тона ечемик. В района на отклонението от главния път навлязъл в десен завой, но внезапно загубил управление над камиона, ремаркето повлякло влекача, след което цялата машина се преобърнала в канавката, като голяма част от товара се пръснал наоколо.
При произшествието кабината била силно деформирана и се наложила намесата на екипи на противопожарен екип с трима огнеборци, които да помогнат при изваждането на водача. Оказало се, че той е пострадал много тежко, получил е разкъсни рани и е загубил много кръв. Екипи на “Спешна помощ” от град Антоново пристигнали на мястото на инцидента, но заради тежкото състояние на И. П., линейката го откарала направо в МОБАЛ. По думите на директора на болницата д-р Стефан Филев, водачът е починал по пътя за лечебното заведение. Тепърва аутопсия ще установи точната причина за смъртта му, но по първоначални данни водачът е получил хеморагичен шок и е починал вследствие на кръвоизлив.
По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което трябва да бъде изяснена причината за тежкото произшествие. По първоначални данни на криминалистите, камионът се е движел с много висока скорост, вероятно с над 100 км/ч. непосредствено преди инцидента. И. П. е пътувал сам в кабината и при инцидента няма други пострадали. Не се е наложило и затваряне на главния път, тъй като машината се е преобърнала встрани от него, а зърното се е изсипало в канавката.
Пламен КАРАИВАНОВ  

loading...
Пътни строежи - Велико Търново