Шест години затвор за бивш учител, блудствал с дете

Публикувано на пн, 10 Февр. 2014
985 четения

Съдебната охрана води Асен Кючуков в залата.

6 години лишаване от свобода постанови Великотърновският окръжен съд за 39-годишния Асен Кючуков от Долна Оряховица. Мъжът бе изправен пред Темида за блудство с шестгодишно момченце от село Първомайци.
Кючуков бе задържан в края на август, след като група деца се оплакали, че мъжът се приближил към тях, докато си играели в градинка в центъра на селото, и опипвал едно от другарчетата им. Това станало само два дена, след като педофилът излязъл предсрочно от затвора, където излежавал присъда за предишна гавра с деца.
Съдебният процес срещу него протече при закрити врата, заради възрастта на жертвата. Кючуков направил самопризнания и поискал делото срещу него да мине по реда на съкратеното производство. Наблюдаващият прокурор Цани Попов поиска 20 години затвор за педофила, но съставът, председателстван от съдия Теодор Милев, преценил, че адекватното наказание е 9 г. лишаване от свобода. По закон заради съкратеното производство трябва да бъде редуцирано с една трета и така окончателната присъда е шест години затвор. Кючуков не изразил никакво съжаление за постъпката си, дори твърдял, че трябва деянието му да бъде класифицирано по друг, по-лек състав от Наказателния кодекс.
Присъдата ядоса бащата на пострадалото момченце Ангел Ангелов. “Не мога да приема такова наказание за справедливо. Този човек от 15 години блудства с деца, предишните наказания по никакъв начин не са го накарали да спре. Сега ще полежи три години, ще излезе навън и ще посегне на дете. Няма да оставя нещата така, ще потърся всяка правна възможност да не му се размине с такова наказание”, коментира бащата. Мъжът, който е бивш състезател по самбо, се грижи за още шест дечица. По думите му, детето изживяло много тежко посегателството на Кючуков и се налагало да търпи подигравките на останалите хлапета от селото. Не искало изобщо да ходи на делото, тъй като трябвало отново да види човека, блудствал с него.
До момента Асен Кючуков е осъждан три пъти за гаври с деца. Последната му ефективна присъда е била за блудство с две малолетни момчета в Пазарджик през 2010 г. Според експертизите, мъжът има хомосексуални наклонности, страда от психопатия от смесен тип и е с нарушена социална адаптация. Преди първата си присъда е работел като начален учител и дори се опитал да кандидатства за директор на детска градина.
Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново