Сайтове за имоти мамят с импулсни телефони

Публикувано на чт, 5 Дек. 2013
606 четения

Сайтове за недвижими имоти пускат остарели и подвеждащи оферти, предупредиха брокери. Някои от ментетата са обвързани с импулсни телефони, посочиха от Националното сдружение “Недвижими имоти”. Повече са фалшивите оферти при обявите за даване на имоти под наем.
ОТ НСНИ предупреждават, че има фирми, които дават за контакт импулсни телефони. Пускат се ниски оферти, с които клиентите се заблуждават, както и фалшиви снимки на имоти само и само да излъжат някой да им звънне.
Знаем за тази практика и често хората се подвеждат от ниските цени и звънят на посочения телефон за повече информация и така стават поредния измамен клиент, коментира Калоян Ганев от “Сенчъри Хоумс”. За щастие местният пазар все още не е повлечен в тази схема. Проблем според Ганев е, че сайтове за недвижими имоти, включително и местни, с години поддържат стари оферти, които не са актуални, но ги използват за привличане на потенциални клиенти. Порочната практика беше потвърдена и от Саша Ганева от “Щрих-корект”, председател на регионалната структура на НСНИ.
Тя посочи още един проблем. Недобросъвестни брокери, дори сайтове за недвижими имоти, буквално крадат обявите. България не е изключение и в целия ЕС съществува разнопосочност на информацията, но броят на некоректни оферти и неграмотни брокери у нас е най-висока, посочват от НСНИ.
Докато държавата не се намеси и да регламентира дейността на брокерите на недвижими имоти, ще продължим да се въртим в омагьосан кръг. Близо 20 г. водя война с нелоялната конкуренция, коментира Саша Ганева. Според нея трябва да се започне поне с регистър на брокерите. Ще продължим да работим за въвеждането на правила и етичен кодекс, посочи тя. Тя заяви, че от НСНИ и НАП разпространяват брошури, включително и при нотариусите, в които да информират клиентите в пазара на недвижими имоти да бъдат по-прецизни в изора си.
Пазарът за недвижими имоти във В. Търново и региона се стабилизира, но няма раздвижване в цените. Руснаците постепенно започват да изместват англичаните в пазара на селски имоти от средния ценови клас. Все повече софиянци, варненци и бургазлии търсят да купят къщи в Еленския, Дряновския и Тревненския балкан за лятна вила, коментира Калоян Ганев от “Сенчъри Хоумс”.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново