Санкционираха 318 пешеходци, неспазващи правилата за движение

Публикувано на ср, 20 Февр. 2019
750 четения

318 пешеходци са санкционирани за неспазване на правилата за движение по пътното платно при няколко специализирани полицейски операции по спазване на правилата за движение от водачи и пешеходци, които се проведоха от 4 до 15 февруари на територията на област Велико Търново. Девет от тях са възрастни, придружавали деца. В посочения период са санкционирани общо 10 водачи за отнемане на предимство на пешеходци.
По време на акцията е осъществяван контрол на поведението на пешеходците на пътното платно, при пресичане на неопределени за целта места или при неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и за нарушения, извършвани от водачи, водещи до настъпване на пътни инциденти с участието на пешеходци. Пътните полицаи акцентираха и върху пресичането на нерегламентирани места от възрастни пешеходци, придружаващи деца или в присъствието на малолетни и непълнолетни.
Контролът по спазване на правилата за пътна безопасност се осъществява ежедневно и полицейските служители ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, категорични са от Пътна полиция.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново