Съдят Роналдо за бягство от затвора

Публикувано на пт, 7 Февр. 2014
809 четения

35-годишният Емил Маринов – Роналдо е привлечен като обвиняем за бягство от затвора. Неуспешният опит на мъжа, който е родом от Русе, да избяга от затворническото общежитие във Велико Търново бил извършен в началото на октомври м.г. Роналдо има внушително криминално досие и излежава присъди още откакто е навършил пълнолетие. Извършвал всякакви престъпления, от които може да изкара малко пари, предимно кражби, грабежи и измами. Нямал дом, близки и приятели, а близо 17-те години, прекарани по затворите, почти напълно го десоциализирали. Страдал и от леки психични отклонения.
Последното наказание за съвкупност от няколко престъпления било постановено от Районен съд – Русе, и влязло в сила на 13 септември 2012 г. Според решението на магистратите, трябвало да изтърпи шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Първоначално бил настанен в затвора в Ловеч, но за добро поведение след няколко месеца го прехвърлили в откритото общежитие в старата столица.
Във Велико Търново Емил се държал много прилично, не се замесвал в разпри с останалите затворници и не създавал грижи на управата на затвора. Това продължило до 5 октомври, когато излязъл от общежитието, без да каже нищо на никого, и навлязъл в горичка недалеч от затвора. Бягството му приключило един час по-късно, когато бил издирен от охранители и полицаи. След задържането му го изпратили да доизлежава присъдата си в Белене.
За бягството си, Роналдо може да получи допълнително до три години затвор към сегашното си наказание.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново