Съдят двама мъже, пребили до смърт скитник

Публикувано на пн, 4 Ное. 2019
398 четения

Окръжна прокуратура във Велики Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже  за извършено убийство на скитник. Обвинението срещу А.Х. и Д.Д. е за това, че за времето от 26 до 30 април т.г. в необитаема сграда на ул. „Отец Паисий Хилендарски” в Горна Оряховица в съучастие умишлено умъртвили Д. Й. от гр. Левски. Те нанесли множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото на пострадалия, с което му причинили несъвместима с живота открита черепно-мозъчна травма. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците, при което последният е изпитвал мъчителна болка.

Обвиняемите били приятели и водели скитнически начин на живот, като обитавали изоставената сграда, където от началото на 2019 г. живеел и пострадалият Д.Й. В началото на април 2019 г. обвиняемият А.Х. решил да вземе от Д. Й. мобилния му телефон под предлог да го ползва и после да го заложи срещу пари. На 1 април поискал телефона от пострадалия, за да го ползва и веднага след като го взел, заедно с Д.Д. отишъли до заложна къща и го заложили срещу 30 лв. С взетите пари двамата обвиняеми си купилии цигари и алкохол.

В края на април пострадалият настойчиво си поискал за пореден път мобилния телефон от А.Х., който отговорил ядосано, че няма да го върне, защото го е заложил. В резултат на това между двамата избухнал скандал, в който се намесил и обвиняемият Д.Д. Ядосани обвиняемите започнали да нанасят удари на пострадалия. Жестокият побой продължил докато Д.Й. спрял да дава признаци на живот. След това обвиняемите се измили и преоблекли, опитали се да заличат следите, като  А.Х. взел и скрил част от личните вещи на убития, а Д.Д. изхвърлил личната му карта, за да не може да се разбере кой е убитият, след което двамата избягали.

По искане на прокуратурата обвиняемите са с взети мерки за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново