Съдът остави в ареста петимата мъже, задържани за ало измами

Публикувано на нд, 12 май 2019
105 четения

Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами, които Румъния ни предаде в средата на миналата седмица. Групата беше разбита при мащабна акция на спецпрокуратурата и МВР у нас и в северната ни съседка на 18 април. Тогава в района на Горна Оряховица бяха задържани петима, а останалите в Букурещ и Румъния. Сред тях е и предполагаемият организатор на ало измамите Борислав Димитров – Бобито, който вече три пъти е лежал в затвора за подобни престъпления.

Съдът прие, че има достатъчно доказателства, от които да се предположи, че петимата задържани са участвали в престъпна група и са извършвали телефонни измами. По отношение на Борислав Димитров съдията подчерта, че има доказателства, че той е извършил конкретни измами по телефона. Разследващите са събрали доказателства, че парите, които мулетата са събирали от жертвите на телефонни измами, са стигали до Борислав Димитров, който ги е разпределял между участниците в групата.

Петимата, които съдът остави в ареста, са извършвали измамите от територията на Румъния с местни сим карти, голяма част от които са открити у тях при задържането им. След арестите в средата на април телефонните измами рязко са намалели и за 20 дни са извършени едва четири.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново