Съдът осъди педофил от Дебелец да полага 200 часа безвъзмезден труд

Публикувано на ср, 6 авг. 2014
622 четения

200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за период от две години ще полага 37-годишният Даниел Й. от Дебелец, за интернет педофилия. Районен съд – Велико Търново, одобри споразумение между него и прокуратурата, в което мъжът се е признал за виновен и се е съгласил да получи наказание “пробация” за три години. През това време той ще трябва да се среща четири пъти седмично с пробационен служител и да работи в полза на обществото без заплащане по 100 часа на година за срок от две години. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Полицията задържа Даниел в началото на февруари т.г., след сигнал от бдителен родител, който забелязал, че малолетната му дъщеря си пише с непознат. Сигналът бил подаден седмица преди ареста, като в хода на започнатото разследване било установено, че Даниел се е “домогвал” до три момичета на възраст от 10 до 13 г. във “Фейсбук”. Изпращал покани за приятелства до различни момичета и ако някое от тях приемело, започвал да го убеждава да си пишат чрез “Скайп”, която предлага по-голяма анонимност при разговорите, както и възможност за ползване на видеокамери. Увещавал децата да се съблекат голи с обещанието, че той също ще го направи. След това ги карал да се опипват пред камерата, което го възбуждало. Даниел бил окован с белезници и отведен в ареста, където бе оставен до делото си с постоянна мярка “задържане под стража”.
Районен съд – В. Търново, за втори път осъжда Даниел за подобно деяние.
През август м.г. магистратите постановиха 1 г. затвор условно и 1000 лв. глоба след одобрено споразумение между прокуратурата и педофила. Първият му арест бе точно преди една година, след многобройни сигнали до сектор “Компютърни престъпления” на ГД БОП, при проверката на които се оказало, че Даниел е записал клип с 12-годишно момиче от Плевен, което се събличало пред камера. Гнусните кадри мъжът разпространил в интернет. Поради самопризнанията, разкаянието му и фактът, че не е бил осъждан, ВТРС постановил наказание 1 г. лишаване от свобода условно. Изглежда, Даниел не се е стреснал от присъдата и е продължил с опитите си да “съблича” малолетни. В случай, че за втората си педофилска проява бе осъден на лишаване от свобода, наказанието би задействало и висящата му условна присъда и Даниел неминуемо щеше да влезе зад решетките. Прокуратурата обаче е счела, че наказание “пробация” по-добре би въздействало за това той да се “излекува” от манията си да преследва малолетни в онлайн пространството. В случай, че наруши която и да е от мерките на пробацията, Даниел ще влезе в затвора за срок до 3 години.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново