Румънски тир изгоря в прохода Хаинбоаз

Публикувано на пт, 7 Февр. 2014
677 четения

Пожар унищожи напълно камион, превозващ стока от Турция към Румъния. Произшествието станало около 4 часа сутринта вчера в прохода Хаинбоаз, недалеч от село Мишеморков хан. Камионът бил с румънска регистрация, собственост на фирма от северната ни съседка. Бил натоварен със спортни сакове и се движел към В. Търново.
Шофьорът забелязал, че от машината излиза гъст дим и незабавно отбил встрани. За минути целият камион и полуремаркето били обхванати от пламъци. Водачът е успял да излезе от машината и не е пострадал. Обадил се на телефон 112 и на място били изпратени два противопожарни автомобила с петима огнеборци, които потушили пламъците.
Камионът и товарът му били напълно унищожени, но своевременната намеса на пожарникарите предотвратила прехвърлянето на пламъците върху намиращата се в непосредствена близост широколистна гора. Заради инцидента се наложи движението през прохода да бъде преустановено за няколко часа, но още сутринта вчера бе възстановено.
Изгорялата машина е изтеглена на ТИР паркинга в Килифарево, където ще остане докато представители на румънската фирма си я приберат. Причините за инцидента се изясняват, но се предполага, че пожарът е възникнал заради техническа неизправност в електрическата система на камиона.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново