Бременна жена скочи от четвъртия етаж на болницата в Г. Оряховица

Публикувано на нд, 10 май 2020
3784 четения

Бременна жена скочи от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица днес към 15.30 часа, след като останала сама в стаята, в която била настанена. Най-вероятната причина да го направи е, че плодът, който носи е мъртъв.

От лечебното заведение уточниха, че на 8 май около 13,30 часа в АГО в МБАЛ- Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана в Родилно отделение за предизвикване на изхвърляне на мъртвия плод и за медицинско наблюдение. Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции и освобождване от мъртвия плод, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната – хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

Днес преди обяд отново е включена система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. В ранния следобяд пациенти, излезли на терасата на Първо вътрешно отделение, обаче сигнализирали за инцидент – млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15,40 часа.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението, като опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

От Районна прокуратура в Горна Оряховица съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново