Решетки за извратен баща, блудствал с дъщеря си

Публикувано на чт, 27 Дек. 2012
573 четения

47-годишен мъж от великотърновското село Водолей беше оставен за постоянно в ареста за сексуален тормоз и извращения със собствената си 24-годишна дъщеря. Младата жена е с умствена изостаналост и в напреднала бременност от баща си. Срещу него е повдигнато обвинение за блудство с човек, лишен от възможността да разбира свойството и значението на постъпките си.
Тежката мярка за неотклонение Великотърновският районен съд наложи, считайки бащата за опасен рецидивист. Оказало се, че той с измама е взел социалните пенсии на двете си болни дъщери, които са с над 50 % инвалидност. Принудил ги да му подпишат изрични пълномощни да взима и да се разпорежда с парите им. По този начин бащата погасявал три кредита, общо за 1640 лева. Пенсиите били в размер на 1723 лева, а сумата се натрупала за пет месеца.
Към този момент мъжът с извратени сексуални наклонности не е обвинен за изнасилване, защото половите актове с дъщеря му не били против волята й, съобщават от полицията. Таткото се възползвал от умствената изостаналост на младата жена и я склонил да правят любов. Дъщерята е бременна от баща си в петия месец, уточниха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.
Жителите на Водолей описват бащата изнасилвач като тих и затворен човек. Никой не знаел със сигурност какво става в дома му. Съселяни обаче забелязали, че едната от дъщерите му е бременна и тъй като знаели, че си няма приятел и не излиза, алармирали полицията. Майката на двете болни момичета е починала преди години, а живите им роднини рядко ги посещавали.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново