Разследват три кражби от жилища в Свищов

Публикувано на ср, 4 Дек. 2013
262 четения

Полицаи от РУП – Свищов, работят по разкриването на три взломни кражби от жилища на територията на града. Сигналите за трите престъпления са подадени в понеделник, но периодът, в който са извършени кражбите, не е установен, тъй като имотите не се обитават постоянно от собствениците им.
В две от къщите крадците са проникнали чрез разбиване на прозорец, а в третата е изкъртена входната врата. Апашите са изнесли от трите имота общо три плазмени телевизора, два настолни компютъра, неустановено към момента количество бижута и един газов пистолет.
По случаите са образувани досъдебни производства, но към момента криминалистите не могат да кажат дали кражбите са дело на едни и същи извършители. Работата по разследването продължава.
Неизвестни апаши са отмъкнали и 200 лева от къща в златаришкото с. Горско Ново село. Престъплението било извършено през нощта на 1 срещу 2-ри декември, като апашите са проникнали в него през незаключена врата. През същата нощ крадци са изтръгнали халка на катинар на гаражна врата в с. Драганово и отнесли със себе си два велосипеда. Извършителите на двете кражби се издирват.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново