Разследват полицай, обвинен че е крал овце

Публикувано на вт, 13 Авг. 2019
2318 четения

Започнало е дисциплинарно производство срещу полицай от Областната дирекция на МВР във Велико Търново след сигнал от гражданин, че е превозвал крадени животни с микробус, който е без застраховка „Гражданска отговорност“. За случая писмо до “Янтра ДНЕС” изпрати Стефан Йозов, който живее в свищовското село Ореш. Той е алармирал всички държавни институции, включително главния прокурор, КПКОНПИ, ДАНС, ГДБОП, президента, премиера, посолството на САЩ, ГДНП, Директорът на Дирекция вътрешна сигурност.

„Получих информация, че на 8 август около 10 часа от стадото, пасящо край свищовското село Драгомирово, две лица са откраднали три овце и ги качили в микробус с регистрационен номер ВТ 4541 КР марка „Пежо“, бял на цвят. Водач на микробуса е бил М. Б .- служител към Областната дирекция на МВР – Велико Търново. В микробуса е имало още едно лице. Собственикът на овцете е подал спешно обаждане на тел. 112. Същото е сторила и дъщеря му. Уведомен е и зетят на собственика, който по това време е карал трактор в района на село Ореш. Трактористът направил заграждение на пътя Драгомирово – Ореш. Искал е да спре микробуса, в който се намирали овцете. Водачът на буса успял да премине през заграждението и се отправил към Свищов”, подробно описва Йозов.

По думите му М. М. М. от Ореш се отзовава на зова за помощ на собствениците и тръгва в посока към Свищов, за където е пътувал и микробусът. Полицаи от Свищов спират колата около 11 часа на входа на града, но в нея няма овце. Имало е два коня  и фекалии от овцете, твърди в сигнала Стефан Йозов.

“М. М. М. и  дъщерята на собственика намират откраднатите овце в района на бившият стадион „Свилоза“ и сигнализират на полицията в Свищов, за да отидат на мястото, да направят оглед на престъплението и да съставят необходимите документи”, се посочва в писмото до всички институции.

В сигнала си до медиите Стефан Йозов задава куп въпрос, сред които защо не е съставен акт за возене на животни, когато има абсолютна забрана, защо не е съставен акт, че липсва гражданска отговорност

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново